Puitmajaliidu uus juht: noorte inseneride pealekasv on võtmetähtsusega

  • Post category:Uudised

Lauri Leet, ajakiri Ehitaja:

Eesti Puitmajaliidu uueks juhatuse esimeheks valitud Kaarel Väer peab eesmärgiks kaasa aidata maamärgina mõjuva puidust mahuka korrusmaja valmimisele Eestis ja majatootjate kõige põletavama probleemi, noorte võimekate inseneride puuduse lahendamisele.

Kaarel Väer, mis ajendas teid Eesti Puitmajaliidu juhatuse esimehe ametikohta vastu võtma?

Olles juba eelnevad kaks aastat olnud puitmajaliidu juhatuse liige, olin selle toimetamiste ja teemadega juba tuttav ning soovisin panustada senisest enam. Kandidaate oli teisigi, aga kui eelmise juhatuse esimehe, Mateki tegevjuhi Sven Matsi periood juhatuse esimehena läbi sai, siis arutasime seda omavahel ja jõudsime selleni, et mina võiksin sel korral vedama hakata. Meie liidu põhimõte on, et esimehed vahetuksid ja et keegi poleks selles rollis mitu perioodi järjest. Nii tuleb alati värskeid ideid.

Millised on liidu juhina teie suurimad eesmärgid? Olete maininud, et soov on Eesti tööstuspoliitikas jätkuvalt tugevalt kaasa rääkida ja arenguid suunata. Kuidas seda tööd tõhusalt teha?

Eesti Puitmajaliit on siiamaani väga tugevalt nii tegevmeeskonna kui ka juhatuse esimehe näol Eesti tööstuspoliitika teemadel kaasa rääkinud, kavatseme seda jätkata. Hea meel on tõdeda, et aastakümneid on tehtud järjepidevat tööd – nii ekspordinumbrid kui ka kohalik puitmajaehitus liiguvad tõusu suunas.

Puitmajade, aga ka teiste puittoodete eksport on Eesti majandusele väga tähtsad, seda nii töökohtade loojana kui ka aina suurema lisandväärtuse tekitajana. Seda mõistavad ka meie ametnikud ja poliitikud. Sellest lähtudes on koostöö nendega olnud väga hea.

Loe täismahus intervjuud SIIT.